Cosmetică - detailing exterior

Detailingul exterior este foarte important pentru reîmprospătarea aspectului strălucitor al mașinii tale și ajută la o întreținere ulterioară ușoară. Corectăm eventualele zgârieturi de pe vopsea, ornamente sau lămpi. Lustruim în detaliu fiecare element şi îi aplicăm protecţie adecvată.


Lucrări de Polish

Prin procesul de polish se lustruiește suprafața vopselei de pe caroserie. În funcție de starea vopselei și rezultatul dorit sunt necesari unul sau mai mulți pași, precum și diverse paste de polish auto, de la cele abrazive la cele fine.

Lucrările pregătitoare includ o spălare manuala minuțioasă cu șampoane special create și decontaminarea caroseriei cu argilă.

Tratamente de polish:

Polish 1

Polish de finish, pentru îndepărtare calcar, oxidări, puncte de smoală, urme fum-cenușă, holograme, efect pânză de păianjen (swirls) și în final, pentru luciu. Include ceruirea.

Polish 2

Prevede două etape de polish (polishing) și finisare (finishing). Include și ceruire.

Polish 3

Prevede trei etape: cutting - utilizare polish cu putere mare de tăiere, polish (polishing) și finisare (finishing). Include și ceruire.

Pentru clientii interesați, ulterior tratamentelor de polish efectuăm tratamente cu teflon și tratamente speciale pentru geamuri.

Polish auto
Polish auto
Polish auto
Polish auto
Polish auto
Polish auto

Recondiționare faruri / stopuri prin fumigare

În timp, datorită efectelor radiațiilor UV, a îmbătrânirii, a prafului, a murdăriei și zgârieturilor, farurile și lămpile se mătuiesc și îngălbenesc. Aceste lucruri duc la o dispersie obstrucționată a luminii, scade drastic vizibilitatea pe timp de noapte și contribuie la deteriorarea aspectului mașinii tale.

Ce presupune procesul de recondiționare?
 • mascăm zona de lucru cu bandă de protecție pentru a evita deteriorarea marginilor vopsite
 • curățăm suprafața farului / stopului cu o lavetă curată
 • șlefuim cu șmirghel de 4-5 granulații, manual și mecanizat, pentru a îndepărta stratul mătuit și eventualele zgârieturi
 • finisăm suprafața printr-un proces inovator de fumigare
Ce este fumigarea?

O metodă de tratament efectuată cu compuși chimici volatili (în stare de vapori sau gaze), care reface structura de protecție a farului sau stopului, acoperindu-l cu un nou strat de polietilenă.

În final farurile / stopurile recondiționate își recapătă proprietățile optice, starea și luminozitatea inițială.

Reconditionare faruri
Reconditionare faruri
Reconditionare faruri
Reconditionare faruri
Reconditionare faruri
Reconditionare faruri

Detailing și recondiționare roți

Roțile au un efect extrem de puternic asupra aspectului general al unei mașini și în egală masură sunt cele mai expuse elemente la lovituri și degradare. Refacerea aspectului lor contribuie esențial la refacerea imaginii mașinii tale.

Serviciul de detailing constă în:
 • demontare
 • decontaminare, degresare și curățare cu soluții specifice, atât pe exteriorul jantei cât și pe interior
 • curățare și dressing anvelope
 • decontaminare, curățare și dressing pasaje roți
Recondiționare jante

În timp, se întâmplă ca jantele să fie „șterse” de borduri sau alte suprafețe dure, să fie lovite sau afectate în profunzime de substanțe chimice, de depunerile de pe plăcuțele de frână sau de alte substanțe diverse cu care intră în contact.

Recondiționarea jantelor include operațiunile de detailing roți, la care se adaugă:

 • chituire
 • șlefuire
 • aplicare grund
 • vopsirea și lăcuirea acestora

Operațiunile se execută cu demontarea jantelor.

Detailing roti
Detailing roti
Detailing roti
Detailing roti
Detailing roti
Detailing geamuri

Detailing geamuri

Geamurile curate și clare din punct de vedere optic sunt o condiție esențială pentru a conduce în siguranță, mai ales noaptea sau în condiții de ploaie, ninsoare sau ceață.

Folosind soluții de curățare dedicate, degresăm, decontaminăm și curățăm în detaliu parbrizul, luneta și geamurile laterale. Aspirăm, curățăm și aplicăm dressing pe chedere, pentru a le proteja de îmbătrânirea prematură.

Detailing ornamente

Detailing ornamente

Odată cu trecerea timpului, și pe ornamente încep să apară mici zgârieturi sau urme de uzură, cauzate de factori externi sau întreținere necorespunzătoare.

Degresăm, decontaminăm, curățăm în detaliu și aplicăm dressing de protecție pe grile, ornamente plastic, cauciuc, crom, bare longitudinale, ștergătoare, paravânt sub bară, tobă eșapament.

Retuș cu puncte de vopsea

Retuș cu puncte de vopsea

Adeseori, componentele exterioare ale mașinii sunt lovite de criblură, gheață sau alte elemente ce afectează stratul de vopsea.

Refacerea suprafețelor afectate se face în cele mai multe cazuri prin reparații clasice și revopsirea piesei (mască, capotă, aripă, etc) în întregime, operațiune costisitoare și cu imobilizare mare de timp.

Existența unor lovituri mărunte dar deranjante vizual pot fi rezolvate prin tehnologia de retuș cu puncte de vopsea. În urma examinărilor punctuale, specialiștii Karusel Auto Spa te vor informa dacă tehnologia de retuș poate rezolva sau nu problema.

loader