Despre spălarea cu perii

Zgârie sau nu periile?

Merită să alegem varianta automată de spălare a mașinii?

Periile zgârie la fel cum câinele mușcă, dar nu tot timpul și nu în orice condiții. Câinele mușcă atunci când se simte amenințat, dar astăzi nu vorbim despre teoria mușcăturilor, ci rămânem la teoriile periilor deoarece sunt suficiente și avem idei de dezbătut.

Merită să alegem varianta automată de spălare a mașinii sau ne asumăm riscul de a pleca acasă cu mașina zgâriată? Există atât de multe păreri și teorii pe subiectul perilor. Astfel, mulți oameni au ajuns să privească periile ca un pericol clar și este deja dovedit că nu e așa, astfel cum ar mai rezista pe piață spălătoriile automate și producătorii de echipamente? În cele ce urmează ne propunem să vă prezentăm cum și de ce zgârie periile pentru că da, ele zgârie, dar doar în anumite condiții și situații. De asemenea, vom vorbi despre beneficiile pe care acestea le au atunci când sunt integrate în procesul de spălare.

De ce nu trebuie să ne temem de perii?

În primul rând pentru că generalizarea faptului că periile zgârie e greșită. Unele perii zgârie câteodată, dar vom vorbi mai târziu despre factorii determinanți. Acum vom prezenta câteva argumente / dovezi ale faptului că periile nu zgârie:

Tunel - prespalare
  • Existența unor producători mari în piață, ca liderul mondial WashTec, dovedește că soluția este una folosită și apreciată, chiar profitabilă. Cine ar folosi aparatura și cine ar spăla mașina dacă periile ar zgâria?
  • La intrarea în tunel / portal se face o prespălare tocmai pentru ca mizeria grosieră să fie îndepărtată și să nu poată zgâria mașina atunci când intră în contact cu periile
  • În orice proces de spălare, periile efectuează mai multe mișcări rapide de rotație în gol, înainte de a intra în contact cu mașina, tocmai pentru a efectua procesul de autocurățare
  • Periile intră în contact cu mașina doar pe un mediu lubrifiat de apă și șampon
  • Periile trec printr-un proces de mentenanță zilnică - spălare cu jet de fiecare operator la intrarea în tură - dar și lunară - folosind soluții specifice de curățare a periilor pentru decalcifiere
  • Un tehnician Pro Wash efectuează trimestrial o inspecție pentru a se asigura că totul este în parametri corecți
Totuși, când și de ce zgârie?

Așa cum am promis mai sus, ne întoarcem la frământarea și marea teamă a tuturor: Zgârie periile? Când și de ce?

Periile zgâie atunci când nu sunt curățate periodic și mizeria abrazivă se prinde de filamente. De asemenea, atunci când nu este efectuată o mentenanță regulată în ceea ce privește calcifierea, mașina ta poate avea de suferit deoarece calcarul este dur și ajunge în contact cu aceasta. Un alt motiv poate fi, unul bine știut și întâlnit des: „merge și așa”. Periile pot ajunge prea uzate, ceea ce le face să devină subțiate și automat periculoase.

Un motiv care credem noi că a ajutat la răspândirea fricii de perii a fost faptul că în primii ani de apariție ai acestei soluții, investitorii dornici de a face bani mulți cu investiții mici au început afacerea cu echipamente deja uzate și perii prea folosite, iar de aici restul e poveste. Periile noi nu au mai avut șansa, în multe cazuri, să demonstreze că ele nu sunt periculoase, ci, din contră, sunt chiar foarte benefice pentru autoturisme.

Washtec ADAC Test
De ce să avem încredere în WashTec?

Îngrijirea perilor și schimbarea lor sunt esențiale, așa cum am văzut mai sus și tocmai acest lucru ne-a făcut să alegem WashTec. Atenția acordată detaliilor și procesele care nu fac niciun compromis sunt un garant al calității pe care noi vrem să o oferim clienților.

Periile de la WashTec sunt singurele perii care încă din 2003 au trecut toate testele făcute de ADAC Germania – cel mai mare club auto din Europa - cu peste 21 de milioane de membri și au fost declarate cele mai bune perii produse de un producător german.

Calitate nemțească, da? Sunt recunoscute ca fiind cele mai delicate perii care înlătură murdăria fără să zgârie vopseaba, ba chiar oferind o strălucire de lungă durată. De asemenea, au o performanță sporită de curățare - filamentele mai fine ale SofTecs2 spală mai eficient fisurile, golurile și marginile. Durata acestora de viață este de până la 50.000 de spălări, în condiții de maximă siguranță.

De ce să alegem spălarea automată cu perii?

„Bine, bine, am înțeles că nu fac rău, dar tot nu le voi alege, există și alte variante.”
Dacă până acum te-am convins că nu sunt periculoase, acum trebuie să descoperim și motivele pentru care sunt benefice spălării. Da, periile sunt benefice spălării, frecarea e un factor esențial unei bune curățări. Ne spălăm cu peria pe dinți, hainele se freacă între ele în cuva mașinii la o viteză mare de rotație (de aceea nu e recomandat să le spălăm individual în mașina de spălat). Te-ai gândit la asta până acum? Ai renunța la periuța de dinți ca să te speli cu degetul? Cu siguranță nu. De ce în cazul mașinii faci asta? Varianta Full Jet nu este la fel de eficientă și este mai costisitoare.

Factorii unei spălări perfecte sunt:

  • 25%: Timpul acordat unui proces de spălare
  • 25%: Presiunea la care are loc procesul de curățare
  • 25%: Chimicalele utilizate pentru curățare
  • 25%: Frecarea de care beneficiază suprafața curățată

Un sfert din proces este reprezentat de frecare, iar odată aceasta eliminată cei 25% care dispar sunt înlocuiți de chimicale mai agresive, presiune mai mare de spălare, timp mai mult necesar pentru spălare și o cantitate mai mare de apă, deci costuri mai ridicate.

Garantăm calitatea la Karusel

Calitatea periilor noastre este dată de WashTec, mentenanța și folosirea corectă o garantăm alături de ei, punând în practică toate procedurile transmise. Siguranța spălării o arătăm pe „propria piele” sau pe propriile mașini.

Așa cum bine știți, Karusel AutoSpa este parte a grupului Autoglobus, cu o experiență de 44 de ani în domeniul auto. În 44 de ani am văzut multe și știm că omul crede atunci când vede și mai ales când tu folosești propriul produs. Astfel, toate mașinile noi vândute de Autoglobus (Citroen, Opel, Peugeot, Iveco) și de către Volvo AutoCardo sunt spălate în cadrul Karusel.

Dacă n-ar fi sigur, le-am mai spăla? Dacă n-ar fi sigur am mai fi investit 4,2 milioane euro în acest business?

It’s time for quality și nu e o promisiune, e o garanție.

loader