Igienizare prin ozonificare

O mașină urât mirositoare este neplăcută și un adevărat pericol la adresa sănătății tale. Ai nevoie de o igienizare prin ozonificare completă, atât a habitaclului cât și a sistemului de ventilație și climatizare.


Molecula ozon

Ce este ozonul?

Ozonul este o moleculă formată din 3 atomi de oxigen (O3), ce se găsește în natură sau se poate forma atunci când oxigenul este expus la un câmp de energie înaltă.

Este unul dintre cei mai eficienți dezinfectanți din lume, are o acțiune bactericidă de aproximativ 50 de ori mai mare decât clorul și de 3000 de ori mai rapidă decât acesta.

Ozonificare auto

Ce face ozonul?

Fiind instabil, ozonul este foarte reactiv la alte molecule organice, pe care le descompune printr-o reacție chimică de oxidare. După oxidare, se descompune înapoi în oxigen, fiind 100% ecologic si nu lasă reziduuri chimice.

Beneficiile igienizării prin ozonificare:

  • distruge bacteriile, virusurile, ciupercile
  • distruge mucegaiul și sporii de mucegai
  • elimină mirosurile neplăcute (fum de țigară, transpirație, alimente alterate, animale de companie, etc)
  • reactivează mirosul de plastic nou / piele nouă
  • oxigenează interiorul mașinii, lăsând după expunere un aer proaspăt și curat

Prin ozonificare bacteriile, virusurile, ciupercile, mucegaiul, mirosurile nu sunt doar mascate, ci sunt structural distruse. Odată efectuat tratamentul, sursa mirosurilor va fi îndepărtată definitiv.

Ozonificare auto

Dezinfectarea sistemului de climatizare

Combinația de umezeală, frig, cald și întuneric din interiorul instalaţiei de aer condiţionat furnizează un mediu ideal pentru apariţia de bacterii, ciuperci și alte micro-organisme. Acestea sunt antrenate în fluxul de aer circulat de instalație duc la probleme de sănătate și la apariția de mirosuri deranjante și iritante pentru căile respiratorii.

Prin ozonificare toate componentele instalației de climatizare (evaporator, radiator, grile, tubulatură, etc) vor fi dezinfectate, și toate aceste micro-organisme dăunătoare vor fi distruse și eliminate.

Mai mult, spre deosebire de alte sisteme chimice de curățare, ozonificarea nu provoacă iritații și alergii ale ochilor și căilor respiratorii. După o aerisire a habitaclului de 10-15 min rămâne un aer proaspăt, curat și ionizat.

Pentru rezultate maxime, vă recomandăm ca odată cu această operație să schimbați și filtrul de polen.

loader